:Menu:

:Hoofdstukken:

:Artikels:

:Grafieken:

:Tabellen:

:Ontwerp:

:Hosting:

:Site:

Valid HTML 4.01!

Correct CSS!

Welkom op de AIDS site.

Mathilde steekt aids-patiŽnten hart onder de riem

ďTof dat prinses aandacht heeft voor onze ziekteĒ

ANTWERPEN Ė ďDe prinses was zeer vriendelijk. Het is tof dat ze aandacht heeft voor onze ziekteĒ, zegt de 19-jarige aids-patiŽnt Tristan. De populaire en glimlachende prinses Mathilde keuvelde gisteren bijna een uur met verschillende patiŽnten in het Antwerps Tropisch Instituut. Ook met Tristan, het levende bewijs dat de wetenschap met de medicijnencocktails op de goede weg zit.

ďIk heb drie keer met ťťn been in het graf gestaan. Zo weinig weerstand, dat mijn leven echt aan een zijden draadje hingĒ, zegt Tristan. Op zijn twaalfde werd de Bruggeling doodziek, toen barstte het aids-virus in alle hevigheid los. Hij raakte op 3-jarige leeftijd besmet door bloed, waar Tristan als hemofilitiepatiŽnt op aangewezen was.

Nu gaat het beter. ďDe medicijnencocktails bieden ons toch heel wat perspectievenĒ, verduidelijkt Tristan. ďIk voel me redelijk, met ups and downs . Aids-patiŽnten leiden nu door de medische vooruitgang een bijna normaal leven. Daís mijn grootste hoopÖ een normaal leven en een normale ouderdom.Ē

Zenuwen

ďDoor mijn ziekte heb ik niet veel op de schoolbanken gezeten. Ik heb dan ook niet veel vrienden van mijn eigen leeftijd, ze zijn allemaal een stuk ouder. Toch hoop ik nu via tweedekansonderwijs een diploma te halen. Acteur wil ik worden, dat is mijn grootste droom.Ē ďDat lukt welĒ reageert zijn behandelende arts Bob Colebunders lachend.

Doodzenuwachtig praatte Tristan gisteren minutenlang met prinses Mathilde. ďZe toonde veel interesse voor de problemen van onze ziekte. Het ging er onder meer over dat de buitenwereld nog steeds negatief staat. Er was wel weinig tijd, want ze moest ook andere zieken zien. Ze kende mij uit een Humo-interview.Ē

Prinses Mathilde wilde met alle soorten aids-patiŽnten praten, van jong tot oud. Maar ook met drugsverslaafden en zieken uit de Derde Wereld.

Op het einde van haar bezoek aan het Tropisch Instituut kreeg ze van Tristan een red Ribbon , het rode lint als solidariteitsteken met HIV-geÔnfecteerden. ďEn nu naar huisÖ het was zeker geen gewone dagĒ, besloot een vermoeide maar gelukkige Tristan.

Kris GOOSSENAERTS

Mathilde steekt aids-patiŽnten hart onder de riem

Aids-patiŽnt Tristan gaf prinses Mathilde een Red Ribbon cadeau. Dat rode lint is het solidariteitssymbool met Aids-patiŽnten

Top

Copyright © Jabiroe 2002-2023